perjantai 8. marraskuuta 2013

Kun paljastin liikaa pintaa

Eipäs ole tullut kirjoiteltua blogiin pitkiin aikoihin, ja tällä kertaa en jaksa edes kirjoitella tekosyitä siitä miksi näin on käynyt. En oo vaan kirjottanu.

Nyt kuitenkin Facebookissa silmääni osui yksi kuva, tai oikeastaan kolme kuvaa, jotka toivat mieleeni monia asioita. Kyseinen kuvakollaasi on Fitfarm-sivuston julkisesti jakama, jossa eräs naishenkilö on koonnut kuvia itsestään sekä ennen elämäntapamuutoksen aloittamista, muutama kuukausi tämän jälkeen, ja nyt tämänhetkisestä tilanteesta. Oletan, että koska kuva on julkisesti Facebookissa jaettu, niin voin jakaa sen täälläkin:

https://www.facebook.com/pages/Fitfarm/137075596331251
Mikäli jollekin Fitfarm on konseptina tuntematon, niin kyseessähän on yritys, joka tarjoaa erilaisia valmennuksia ihmisille, jotka haluavat laihduttaa, tehdä elämäntapamuutoksen, kasvattaa lihasmassaa, treenata kisoihin....jne. Niimpä he välillä (oikeastaan suht tiheäänkin) julkaisevat tällaisia yksityisten henkilöiden kuvasarjoja ja tarinoita siitä, kuinka he ovat onnistuneet muuttumaan Fitfarmin valmennuksen avulla.

Mielestäni tällaiset kuvat ovat todella inspiroivia. Itse en ole koskaan ollut ylipainoinen, joten en pysty täysin samaistumaan näiden ihmisten tilanteeseen/läpikäytyyn muutokseen, mutta mielestäni tällaiset tapaukset tuovat esille juuri sitä ajatusta, että "kyllä sinä pystyt jos vain tahdot!". Itselläkin tahtoo tulla niitä epätoivoisia hetkiä, oikeastaan aika usein, kun tuntuu että en mä koskaan pääse tavoitteisiini ja on tää niin vaikeaa ja tää lihas kasvaa niin hitaasti jos ollenkaan... Silloin tällaiset kuvasarjat voi tuoda todella paljonkin lohtua, ainakin itselleni. Muiden tekemät suuret, hurjat, ja upeat muutokset muistuttavat, että kyllä minä pystyn jos vain tahdon!

Mutta se asia, joka tästä kuvasarjasta juolahti mieleeni, ei liity nyt mitenkään kuvasarjan pointtiin, eli kropassa tapahtuneeseen muutokseen. Mieleeni nimittäin juolahti, että mites toi kuvissa esiintyvä vaatetus...?

Katsotaampas hieman, että millaisia kommentteja tämä kyseinen kuvasarja keräsi alapuolelleen:
Minna: Upea! 
Sanja: Wau!
Maarit: Mahtavaa!!!
Annu: Ihan huikeeta!!

Ja niin edelleen. Yhtä ainuttakaan negatiivista kommenttia ei kuvan alapuolelta löytynyt. Eikä siis pitäisikään löytyä, älkää ymmärtäkö minua nyt väärin! Sanni, eli kuvan henkilö, on tehnyt hienoa työtä itsensä kanssa.

Mutta katsotaampas sitten minkä kuvan minä perkele menin lisäämään nettiin ihan julkisesti...


Kyseisessä kuvassa (jonka olen kyllä tainnut julkaista täällä myös aiemmin) olen vielä ah-niin-ihanassa-Kreikassa, viettämässä biitsillä loikoilupäivää +41 asteen helteessä parhaan ystäväni Simelan kanssa. Pyysin Simelaa ottamaan kuvan, kun vetäisen yhden jooga-asennon, ja kuvasta sitten näen, että pystynkö tekemään asennon sinne päinkään oikein. Kah, sepäs onnistuikin melko hyvin, ja valaistus sekä kuvan tausta ovat mielestäni kivat, ja kuvan tunnelma kuvastaa hyvin minun omia tunnelmiani, joten tykkäsin kuvasta verraten paljon. Päätin jakaa sen Facebookissa ja Irc-galleriassa.

Kuvaan sain sitten seuraavanlaista kommenttia:
miksi tälläsiä kuvia? =(
Oma vastaukseni: Miks ei? Onko sun mielestä liian vähäpukeisia, vai mikä mättää? Omituinen asento??
sekä että.
Se vaan, että kun julkaiset bikinikuvia, ni kohottaaks se oikeesti niin kovin sitä itsetuntoa kun vanhat räkikset tai ulkomaalaiset tulee kuolaamaan ja heittämään sulle "ooohhh sexy"-kommentteja? Tokaks, mä oon nähny joogaharrastajien kuvia, itsekin joogaan silloin tällöin ja jos välttist haluisin laittaa TÄNNE (IRG-Galleria, why oh why...) jooga-asentokuvia, niin esim joogavaatteissa. Kolmanneks, miks ei sitä omaa kroppaa voi ihailla peilistä? Vai etkö huomaa sitä muuten ku laittamalla kuvia tänne ja just kerjäämällä niitä "oohhhh sexyyy, niin upee kroppa"-kommentteja?
ihmettelen vaan miksi sä teet niin. Etkö saa positiivisia kommentteja muuten?
1. Bikinit on bikinit, ei vaatteet. Ellet sitten heilu kaupungilla bikineissä. 2. Mulla on aivan tarpeeksi ymmärrystä siitä, että kun ei tarvi väkisin kerjätä hyväksyviä kommentteja internetissä, kaikki on ok. Jotkut katsos saa niitä ihan tarpeeksi muutenkin. Ja 3. ihan turha alkaa jauhaa mistään arvoista ja asenteista, heitin vain ihan tavallisen kysymyksen, sä vedät tähän jotain vitun maailmankatsomusta mukaan. Aletaanko puhua politiikastakin?

...ja tälle jutullehan ei näkynyt loppua. Kommentoin itsekin väliin, ja lisäksi pari kaveria ja pari tuntematontakin otti keskusteluun osaa, ja heidän mielipide näytti olevan se, että julkaisemani kuva on ihan ok ja bikinikuvia voi laittaa esille.

Mutta en voi olla ihmettelemättä tätä reaktiota, ja varsinkin sitä, miksi bikinikuva herättää näin paljon närkästystä jossain ihmisessä. Eihän Sanninkaan alusvaatekuvat nyppineet yhtään kenenkään kommentoijan hermoja? Mitä eroa näissä kuvissa on? Onko hyväksyttävää julkaista kuvia alusvaatteisillaan, jos olet ylipainoinen ja samassa kuvasarjassa käy ilmi myös se, kuinka paljon olet painoa pudottanut, mutta sitten yksittäisiä bikinikuvia ei ole hyväksyttävää julkaista, koska silloin se on huomion hakemista ja kehujen kerjäämistä?

Vaan nyt tuli kuulkaa kumman vietävä halu alkaa ottamaan alusvaatekuvia myös itsestäni, että voin joskus postailla niistä kuvasarjoja! Kuinkakohan moni siinä vaiheessa saa sydänkohtauksen?

1 kommentti:

  1. Hyvä kirjotus! En tiedä, kai niitä ihmisiä jotenkin vituttaa jos joku on oikeasti sinut kroppansa kanssa tai uskaltaa laittaa jotain muuta nettiin kun perus naamakuvaa :D Ja tuo kuva ei ole mikään seksy-herutus kyllä mun mielestä vaan hyväntuulinen kuva, jossa näytät iloiselta lomalaiselta. Ei mulla tästä tuu mitään ajatusta, että mitä tuokin hakee huomiota. Eikö ne jotkut tällätyt instagram-päivittelijät mene enemmän siihen kategoriaan. Tai en tiedä, en käytä sitä eikä mua kyllä kiinnosta seurata haukkana ihmisten kuvia ja sitten suivaantua niistä, kukin tavallaan :D Mistä sitä loppujen lopuksi edes voi kuvan perusteella päätellä, että tuo hakee vaan huomiota.

    VastaaPoista